Walter 93 !

Koninklijke Wezel Tennis Club zet Walter (93) in de bloemetjes die al 53 jaar balletjes komt slaan bij hen.

De Koninklijke Wezel Tennis Club (KWTC) uit Mol-Wezel heeft eind mei op een maandagnamiddag Walter Willockx in de bloemetjes gezet naar aanleiding van zijn 93ste verjaardag. De man speelt al 53 jaar tennis.

Walter heeft ooit een C15-4-klassement gehad en behaalde zelfs de halve finale van het Belgisch kampioenschap binnen zijn club. Ook in de Limburgse competitie werd hij met zijn interclubploeg meerdere keren kampioen.

“Mijn broer speelde al tennis, maar toen hij geblesseerd was, heb ik hem vervangen. Wezel was indertijd de enige ploeg waar je kon tennissen. Ik ben er altijd gebleven. We trainden twee keer per week en in het seizoen speelden we op zaterdag en zondag competitie. Daarnaast heb ik ook altijd gefietst en gevoetbald”, zegt Walter.

Met zijn toenmalige job als huis- en bedrijfsarts en een gemiddelde werkdag van 14 uur lang, was extra ontspanning mooi meegenomen. “Gewoon op een stoel zitten, is niets voor mij. Ik fiets nog elke week zo’n 25 kilometer en ook wandelen doe ik graag.

Om ervoor te zorgen dat mijn verstand op peil blijft, volg ik nog cursussen over een tablet, zodat ik bijblijf met de technologie. Dat gaat van berichtjes sturen tot collages maken.”

Zolang de gezondheid het toelaat, blijft Walter zijn actieve zelve.

Artikel uit de GVA door Stef Geeraerts

Wil jij ook beginnen spelen, geen probleem vanaf 01-07-2024 kan je aan nieuwe lidgeldtarieven lid worden. Klik hier!