Het 72ste KWTC-sterrentornooi – wat een feest!

Beste KWTC-leden, tornooispelers, vrienden, bezoekers, iedereen,

Het 72e KWTC-sterrentornooi is weer voorbij. Als voorzitter ben ik een gelukkig man want ik kan samen met jullie terugblikken op een TOP-editie. Een overzicht.

Met meer dan 1.000 individuele inschrijvingen over alle tennis-reeksen en 179 koppels over twee weken padel, mogen we weer spreken van een geslaagde editie. Dat betekent 560 wedstrijden tennis en 320 wedstrijden padel. Spelers van meer dan 50 clubs hebben zich ingeschreven. Na onze eigen leden waren de leden van onze buurclubs, in deze volgorde, Mol, Field en GT, het meest aanwezig in de spelerslijsten en naast het veld.

De Dames 1 Belgian Circuit 2 sterren waren dit jaar met 18 en op zondag 4 augustus haalde Yana Meersmans de titel binnen tegen An-Sofie Beckers dit in drie sets.

De Heren Belgian Circuit 4 sterren waren dit jaar met 54. Een waardige tabel. Zondag 11 augustus hebben we mogen genieten van een prachtige finale tussen Seppe Cuypers en Maxime Pauwels, beiden ex-winnaars in Wezel waarbij Seppe Cuypers het haalde in twee sets.

Maar naast deze talenten waren er nog vele andere tennisliefhebbers aan de slag: We hadden woensdag onze KIDStour en gedurende veertien dagen overdag de ETHIAStour die dit jaar voor de zevende keer ook in het teken stond van Het Belang Van Limburg Sterrencircuit. We hebben de vele criterium- en andere reeksen die menig tennisspeler plezier kon schenken.

Wat dit jaar het meest opviel, is dat onze hoofdsponsor, het zonneke, goed van de partij was, waardoor we slechts 10 wedstrijden elders hebben moeten spelen in plaats van een 100-tal vorig jaar. Hierdoor zat ook naast het veld de sfeer goed. Ons tornooi was weer voor vele onder jullie een aangenaam jaarlijks terugkerend vakantiemoment. De sfeer was dermate gemoedelijk in ons zonovergoten park dat een deelnemende moeder, haar wedstrijd even staakte om haar huilende baby te troosten met een sessie borstvoeding naast het terrein. Zo hoort het.

Het KWTC-tornooi is al lang geen kleine organisatie meer en kan alleen bestaan door de inzet van vele vrijwilligers. Samen met mijn collega’s van de KWTC-kern wil ik hen van harte danken voor hun inzet van de voorbije weken. Enkelen onder hen hebben we in de bloemekes gezet.

Erik Morren heeft als wedstrijdleider de Belgian Circuit reeksen prima begeleid en als eindverantwoordelijke het tornooi vlotjes tot aan de finish gebracht. Erik doet dit samen met zijn vaste partner van de laatste jaren, Jefke Willems. Bedankt Erik en Jefke.
Naast de wedstrijdleiding bedanken we ook alle scheidsrechters die hier verschillende wedstrijden in goede banen geleid hebben.

Het padeltornooi werd dit jaar in goede banen geleid door Diego Verdonck en zijn team. Bedankt Diego.

De terreinen lagen er dit jaar schitterend bij. Eén man die daar de leiding van neemt, Kris Muller. Bedankt Kris.

Onze uitbating heeft zich onder hoge druk, van de vele dorstigen door het goede weer, goed staande gehouden en dat in hun eerste jaar als uitbaters. Kim en Bukkie en hun ganse team hebben dat goed gedaan. Bedankt Kim en Bukkie.

Dit jaar nemen we afscheid van een man met 55 jaar horica-ervaring die voor KWTC, nu reeds voor het 25ste jaar op rij, de tent bemant, Harry Bergmans. Vroeger met Hugo, de laatste jaren met zijn vrouwke Hilde en soms de kinderen erbij. Een mooi parkoer. Bedankt Harry en Hilde

Een tornooi kan enkel slagen door de inzet van een groot aantal vrijwilligers. Er komt veel bij kijken en velen zijn al maanden en weken op voorhand bezig alles in goede banen te leiden. Ik wil dan ook deze mensen die niet altijd in het zicht lopen gedurende het tornooi, maar zonder wiens hulp het ook niet zou kunnen lukken, even een dankwoord gunnen.

  • Voor het tornooi hebben we ons domein netjes opgekuist. Dank aan alle helpers.
  • Zaterdag, 20 juli, voor het tennis- en biebelkamp hebben een ploeg van vrijwilligers de tenten opgebouwd en alle andere zaken klaargezet. Dit jaar een toffe groep met zelfs een paar nieuwe gezichten en we hebben een ook record gevestigd. Klaar om 14u30.
  • Na de opbouw volgde ons 5-daags jeugdkamp met 124 kinderen en op vrijdag een afsluitende fijne BBQ. Dank aan alle trainers en de jeugdwerking voor het kookteam.
  • Eerste vrijdag van ons tornooi, 2 augustus, hadden we weer een QUIZ met 26 teams onder leiding van Robbe Mertens.
  • De dag erna verzamelden meer dan 200 feestvierders voor White Wimbledon georganiseerd door onze jeugd met als trekkers, Martje, Hanne, Rosalie, Tjorven en Kurt.
  • Donderdag 8 augustus, de Mosselavond was een waar succes met meer dan 300 gasten. Dit alles in goede banen geleid door onze senioren, aangespoord door Fons, Jef en Noël.
  • Zaterdag 9 augustus was er de Foute Party die het feesten afsloot laat in de morgen. Met als trekkers onze jeugd, mag dat niet verbazen.
  • Er zijn steeds de onzichtbare vrijwilligers die hier en daar een hand uitsteken en de vuilbakken ledigen, rommel opruimen, enz… Dank aan hen. Symbolisch willen we één van hen in de bloemekes zetten. Meester Frank, die elke ochtend van het tornooi, het terras is komen proper spuiten zodat wij allen weer netjes konden zitten. Bedankt meester Frank Dillen.
  • Als laatste wil ik mijn vriend en collega Luc Cuypers in de bloemekes zetten. Onze all-round aanwezige Luc die alles rond het tornooi in goede banen leidt. Bedankt Luc, en Agnes zijn vrouwke die hem in dit alles ondersteunt.
  • 12 augustus was er weer het opruimen, de afbraak van de tenten en de opkuis. Ook daarvoor staan er steeds mensen bereid, weg van de schijnwerpers maar immer betrouwbaar en toegewijd. We waren met een 14-tal waaronder een vrouw, Kim. Het was tot 34 graden warm en gelukkig stelde het sterke team ons in staat tegen 14u30 alles klaar te hebben. Ook hier een nieuwe record dit jaar. Dikke merci aan iedereen die er bij was.
  • Verder nog een dankwoord aan de logistieke steun van de Gemeente Mol, Het Belang van Limburg en Tennis en Padel Vlaanderen, zonder wie dit alles ook niet mogelijk zou zijn.

Hier een paar sfeerbeelden die je zullen doen terugdenken aan deze zalige 14-dagen, en dat met een glimlach op je gezicht.

Met dank aan allen,

Dirk Stans
KWTC-voorzitter